H προβολή της ταινίας Microbirth πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 20/09/2014 στις 7.00 μμ στα πλάισια του Greenwave Festival στη Θεσσαλονίκη. Με βοηθό τον όμορφο καιρό, ογδόντα περίπου άτομα παρακολούθησαν την ταινία με μεγάλο ενδιαφέρον. Χαρακτηριστικό είναι οτι ενώ η εκδήλωση έγινε σε ανοιχτό μέρος (πάρκο), επικρατούσε ησυχία και σταματούσαν πολλοί περαστικοί για να παρακολουθήσουν έστω και απο την μέση το ντοκυμαντέρ. Το κοινό αποτελούνταν κυρίως απο ζευγάρια, έγκυες και μητέρες. Στο τέλος της ταινίας ακολούθησε σχολιασμός και τονίστηκε η σημασία του πλάνου τοκετού, της σωστής επιλογής του επαγγελματία υγείας που θα είναι στη γέννα και τη διαφορά του φυσικού απο το φυσιολογικό τοκετό. Πολλά άτομα ζήτησαν να δούν ξανά την ταινία ή να οργανωθεί συνάντηση στην περιοχή τους προς ενημέρωση των γυναικών για την καισαρική τομή και τις επιλογές στη γέννα. Συγκεντρώθηκαν 55 ευρώ απο ελεύθερη συνεισφορά, τα οποία και θα σταλούν στον ENCA Hellas, προκειμένου να δωθούν στους παραγωγούς-σκηνοθέτες της ταινίας Microbirth. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε του διοργανωτές του ENCA Hellas για την άψογη οργάνωση των εκδηλώσεων! Ευχαριστούμε επίσης τους διοργανωτές του Greenwave Festival για τη βοήθεια στην προβολή και την άμεση ανταπόκριση στην πρόταση μας για συμμετοχή στο πλούσιο πρόγραμμα τους, έστω και τελευταία στιγμή! Συγχαρητήρια και στις υπόλοιπες πόλεις που φιλοξένησαν τη προβολή!

Στις 20 Σεπτέμβρη 2014 και ώρα 7:00 μμ, το Birth Choices, η εκστρατεία για τις επιλογές στη γέννα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Greenwave Festival, παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα την προβολή της ταινίας Microbirth Movie. Η δεύτερη ταινία των δημιουργών του Freedom for Birth, Toni Harman και Alex Wakeford.

Αποκαλύπτοντας τα γεγονότα μέσα απο ενα μικροσκόπιο κατα τη διάρκεια του τοκετού που θα μπορούσαν να κρατούν το κλειδί για το μέλλον της ανθρωπότητας!

Πως η χρήση της συνθετικής ωκυτοκίνης, των αντιβιωτικών, της καισαρικής τομής και της φόρμουλα μπορεί να αυξήσει σημαντικά την εμφανιση ασθενειών στην μελλοντική ζωή του παιδιού.

Η προβολή είναι δωρέαν, αλλά θα υπάρχει κουτί για ελεύθερη συνεισφορά.

Θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση.

H προβολή θα γίνει στο δημοτικό πάρκο της Χανθ (πάρκο Ξαρχάκου), Θεσσαλονίκη.

To Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2014 και ώρα 7:00 μμ.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 90 λεπτά.

Δείτε το preview της ταινίας

Την Κυριακή 20 Οκτώβρη 2013, το “Εγκυμονώ-Γεννώ-Επιλέγω” θα συμμετέχει στην Γιορτή Αλληλεγγύης, Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στη Σταυρούπολη.

Λίγα λόγια για την γιορτή…

Η Γιορτή Αλληλεγγύης, Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας προέκυψε από το σπόρο των ετήσιων Πανελλαδικών Γιορτών Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, που κλείνουν φέτος 20 χρόνια παρουσίας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής μοιραζόμαστε τις γνώσεις, την εμπειρία, τις μεθόδους και τις συνταγές μας για έναν οικολογικό τρόπο ζωής κοντά στη φύση, με σεβασμό προς τους φυσικούς πόρους με μια σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την άμεση διάθεση των προϊόντων, την ανταλλακτική οικονομία, τη συνεργασία σε όλους τους τομείς της καλλιέργειας και της χειροτεχνίας καθώς και με τις κινηματικές δράσεις ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και σας καλούμε να προβληματιστείτε μαζί μας μέσα από ομιλίες και συζητήσεις πάνω στα σημαντικά οικολογικά ζητήματα.

Η συμμετοχή του συλλόγου…

Το Birth Choices θα συμμετέχει στην Οικογιορτή, παραθέτοντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον φυσιολογικό τοκετό και αναδεικνύονας το πλάνο τοκετού καθώς και την σημασία του στο φυσικό τοκετό. Επίσης μητέρες θα διηγηθούν τις ιστορίες της γέννας τους.

Δείτε το πρόγραμμα της Γιορτής

Στα πλάισια των εκδηλώσεων του Greenwave Festival 2013, το Βirth Choices παίρνει μέρος στην ομιλία με θέμα τα δικαιώματα και τις επιλογές των γυναικών στην γέννα, την Παρασκευή 21/9 στις 19.00, στο χώρο παράλληλων εκδηλώσεων του Greenwave festival, (Δημοτικό πάρκο, δίπλα στο Θέατρο Κήπου, Θεσσαλονίκη)

Θα μιλήσουν:

Μυρτώ Γρίβα, Ειδική Παθολόγος

Eλεάννα Ιωαννίδου, Δικηγόρος

Εκπρόσωπος του συλλόγου «Εγκυμονώ-Γεννώ-Επιλέγω» – «Birth Choices»

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση του φυσικού τοκετού και η κατάδειξη, από τη μια της συνεχώς αυξανόμενης εμπορευματοποίησης των μαιευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και από την άλλη της έλλειψης ενημέρωσης για τις διαφορετικές δυνατότητες τοκετού που υπάρχουν.
Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβαλ δείτε εδω.

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση:

Δώρα για την λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 στο Block 33

5 βιβλία Β’ τόμος από την παιδίατρο (IBCLC) Άννα Πατσούρου «Θηλασμός μια υπέροχη σχέση»

Νικητές: (86, 164, 109, 131, 4) Νικολαϊδου Ελισάβετ, Βουλτσάκη Μαρίλι, Κρήτου Μαρία, Αλεξάνδρα Νεσλεχανίδου, Νόργουντ Μαργαρίτα


5 κηραλοιφές baby butters απο Ειρήνη-Αθηνά Αβραμίδου

Νικητές: (157, 188, 242, 161, 196) Όλγα Κάλτσα, Γεωργία Λιάρη, Ακριτίδου Μαρία, Κανάκη Ελένη, Ασημίνα


1 συνεδρία μασάζ εγκύου από Ειρήνη-Αθηνά Αβραμίδου (μαία)

Νικητές: (127) Σακελάριος Μιχαήλ


2 επισκέψεις για συμβουλές μητρικού θηλασμού από Βίκυ Φαρδογιάννη (ΙBCLC)

Νικητές: (64, 15) Φωτεινή Βικοπούλου, Νίκου Χρήστος


1 επίσκεψη για φροντίδα νεογνού από Πασχαλίνα Καμπουρίδου (μαία)

Νικητές: (114) Πεολίδου Κατερίνα


5 νεραϊδοσκουλαρίκια από Νατάσα Family art

Νικητές: (29, 35, 65, 224, 139) Ιωάννα Μακρή, Σάρα Παπαθεμελή, Βικοπούλου Φωτεινή, Κάλφα Συμέλα, Δαδιώτη Σταυρίνα


5 βάμματα από Χριστίνα Κωστάκη

Νικητές: (137, 143, 94, 99, 1) Γαλατάς Απόστολος, Καπετάκη Μόρφω, Λαζαρίδου Μαρκέλλα, Κωστάκη Φωτεινή, Νοργουντ Μαργαρίτα


1 πλακούντας σε κάψουλες από Χριστίνα Κωστάκη

Νικητές: (170) Βουλτσάκη Μαρίλι


2 αποτριχώσεις πόδια, μπικίνι από Κισσά Χρύσα

Νικητές: (88, 123) Βλάχου Δέσποινα, Αγλαϊα Βαριτιμίδου


1 μακιγιάζ για οποιαδήποτε περίσταση από Δημητριάδου Ιωάννα

Νικητές: (180) Μαριάννα Eco-Bebbeto


1 χειμωνιάτικη (56) Nικόλας Βασιλειάδης, 1 καλοκαιρινή μπλούζα θηλασμού (208) Ιωαννίδου Ελεάννα, 3 σετ βρεφικά ρούχα Boob (230, 67, 61), Πεγκλίδη Φανή, Βικοπουλου Φωτεινη, Αννα Ροτεν, 1 ζακετάκι θηλασμού Boob (124) Αγλαϊα Βαριτιμίδου, 1 σουτιέν θηλασμού Εmma-Jane (17)Λουσιοπούλου Ματούλα από Περι θηλασμού

1 τούρτα για παιδικό πάρτι από τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου

Νικητές: (141) Καπετάκη Μόρφω


1 συνεδρία yoga συντρόφων απο Albena Kutova

Νικητές: (41) Ψηφίδου Ηρώ


1 συνεδρία Thai Massage απο Albena Kutova

Νικητές: (73) Ολγα Μαχαιρίδου


1 πακέτο οικολογικές πάνες μιας χρήσης (40) Ψηφίδου Ηρώ , 1 καλοκαιρινό παιδικό καπελάκι δυο όψεων από οργανικό βαμβάκι (116) Πεολίδου Κατερίνα από Εco-Βebetto

4 εγγραφές baby swimming ΙΧΘΕΙΣ

Νικητές: (20, 165, 155, 216) Λουσιοπούλου Ματούλα, Βουλτσάκη Μαρίλι, Καραμούδη Ζωή, Κωστάκη Χριστίνα


2 παιδικά ρουχαλάκια από το κατάστημα παιδικών και βαπτιστικών ενδυμάτων ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

Νικητές: (171, 235) Βουλτσάκη Μαρίλι, Μαργαρίτα Λ.


Παρακαλούμε επικοινωνήστε στο email του συλλόγου για να παραλάβετε τα δώρα σας (info@birthchoices.gr).

Η μέρα τελείωσε.. και είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι!

“Γεννήθηκε” το πρώτο μας παιδάκι!

Το πρώτο “Birth Choices Festival” έφτασε επιτυχώς στο τέλος του!

Μετά απο μια κοπιαστική αλλά γλυκιά “Εγκυμοσύνη-προετοιμασία” με πολλές συναντήσεις και απίστευτες ώρες δουλειάς στον υπολογιστή, μάθαμε οτι η υπομονή και η επιμονή μόνο καλά αγαθά φέρνει.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Χριστίνα Κωστάκη, Αλεξία Χρυσομάλλη, Μουρτιάδου Δόμνα, Μουρτιάδου Αθηνά, Γκροζούδης Καριοφύλλης, Γρηγοριάδου Άννη, Λαμπαδή Μαργαρίτα, Κομποχόλη Μανουσένια, Μόραλης Αλέξανδρος, Νάσια (από Μαργαρίτα Λαμπαδή), Ελένη Λιγκερίδου.

To Βlock 33 που μας διέθεσε τον χώρο και το χρόνο του καθώς και όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν για εμάς. (Γιάννης Παπαντώνης, Τέλης, Βερονίκη, Ισιδώρα).

Ευχαριστούμε επίσης ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ στο φεστιβάλ. Τραγουδιστές, μουσικά σχήματα, ομιλίτριες, ομάδες μητρότητας και θηλασμού, παιδικά εργαστήρια, δραστηριότητες και σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες.

Και πάνω απ’ όλα όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας!

ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΑΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΡΟΠΟ!

Η ωκυτοκίνη έρεε άφθονα στο χώρο, καθώς υπήρχε καλή συνεργασία και ο κόσμος ερχόταν απο πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για τον σύλλογο και φυσικά για την υπόθεση των 79.

Την γιορτή για την ελευθερία στη γέννα σκοτείνιασε το σοβαρό ατύχημα της Ελένης, που θα συμμετείχε στα ακροβατικά του Σαββάτου λίγα μέτρα πιο έξω απο το Block 33. Η σκέψη μας είναι μαζί της και προσευχόμαστε να αναρρώσει όσο πιο σύντομα γίνεται.

Σύντομα θα αναρτήσουμε φωτογραφίες καθώς και τους τυχερούς της λαχειοφόρου αγοράς.

Συγκεντρώθηκαν χρήματα που θα ενισχύσουν οικονομικά τον σύλλογο και διωκόμενους γονείς.

Ξεκινάμε το μεγάλωμα του παιδιού μας, με σκέψεις και σχέδια για το επόμενο “Βirth Choices Festival”.

Μέχρι τότε ποιος ξέρει τι άλλο θα σκαρώσουμε!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΤV 100 ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 79

Δείτε φωτογραφίες απο την εκδήλωση στην ομάδα μας στο Facebook.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ!

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε το πρώτο διήμερο φεστιβάλ για την ελευθερία στη γέννα!

Ο Σύλλογος «Εγκυμονώ-Γεννώ-Επιλέγω» – “Birth Choices στα πλαίσια των δράσεων του με στόχο την υποστήριξη και την ενημέρωση των μελλοντικών γονέων για τις επιλογές στον τοκετό, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα της μητρότητας, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ πολλαπλών δραστηριοτήτων την Παρασκευή 31 Μαΐου  και Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 στο Block 33 (26ης Οκωβρίου 33-περιοχή Σφαγεία).

Στην Θεσσαλονίκη η ενημέρωση και η στήριξη των γονιών για το φυσικό τοκετό επείγει όλο και περισσότερο, αφού τον Ιούνιο του 2013 και ύστερα απο δυο μηνυτήριες αναφορές του Συλλόγου Μαιών/Μαιευτών Θεσσαλονίκης, 63 γονείς που επέλεξαν να γεννήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι απο το 2008 μέχρι το 2010, οδηγούνται στα δικαστήρια ως κατηγορούμενοι για την επιλογή τους αυτή. Περισσότερες πληροφορίες: (http://diki79.blogspot.gr/- http://www.grivas.info/- http://forbirth.blogspot.gr/). Tο θέμα έχει κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις γι’ αυτό και  είναι σημαντικό να υπάρξει ενημέρωση του κοινού, αλλά και συμπαράσταση στους διωκόμενους γονείς. Η επιλογή του φυσικού τοκετού στο σπίτι, στην Ελλάδα διώκεται, και οφείλουμε να δώσουμε ενα βροντερό ΠΑΡΟΝ υποστηρίζοντας τους συνανθρώπους μας, καθώς και κάθε ζευγάρι που θα επιλέξει μελλοντικά τον τοκετό στο σπίτι.

Το “Βirth Choices Festival” – “Η γιορτή για την ελευθερία στη γέννα”, θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως: συναυλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα και θεατρικά. Ψυχαγωγικά προγράμματα και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, ομιλίες απο επαγγελματίες διαφόρων κλάδων για τα δικαιώματα και τις επιλογές των γυναικών στην γέννα, προβολές σχετικών ταινιών, εκθέσεις μικροπωλητών, κλήρωση δώρων και πολλά άλλα.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι με ελεύθερη συνεισφορά και τα έσοδα θα δοθούν στους κατηγορούμενους γονείς για να καλυφθεί ένα μέρος των εξόδων της εν λόγω δίκης, καθώς και για την ενίσχυση του συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της διεθνούς εβδομάδας Σεβασμού στην Γέννα που διοργανώνει ο ENCA HELLAS (http://www.encahellas.eu/). Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στην Γέννα, που πραγματοποιείται κάθε Μάιο, αποτελεί την ευκαιρία ν’ ακουστούν δυνατά φωνές απο ολόκληρο τον πλανήτη σε θέματα που αφορούν την προώθηση του φυσικού τοκετού και τη βελτίωση της προγεννητικής φροντίδας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

ΣΠΟΤΑΚΙ BIRTH CHOICES FESTIVAL

Σας περιμένουμε!

Το Birth Choices “εγκυμονεί”!

Η γιορτή για την ελευθερία στη γέννα… έρχεται!

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Freedom For Birth και στην Ελλάδα την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012
από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα (ENCA Hellas).


Η νέα ταινία Freedom For Birth είναι ένα ντοκιμαντέρ που περιγράφει τη γέννα ως ένα από τα πιο σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο σήμερα καταπατάται βίαια. Η παγκόσμια πρεμιέρα, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, είναι ταυτόχρονη σε δεκάδες χώρες του πλανήτη και σε εκατοντάδες σημεία. Η ταινία έρχεται και στην Ελλάδα, την ίδια ημέρα, με προβολές σε πολλές περιοχές της χώρας, ως μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas.

Το ντοκιμαντέρ Freedom For Birth έχει διάρκεια 60 λεπτών και καλεί σε δράση μέσα από συνεντεύξεις και συζητήσεις με κορυφαίους ειδικούς σε θέματα τοκετού από ολόκληρο τον πλανήτη, όπως επίσης με ειδικευμένους νομικούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι ζητούν να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται διεθνώς η εγκυμοσύνη, η γέννα και η μητρότητα.

Δημιουργοί της ταινίας είναι οι βρετανοί Toni Harman και Alex Wakeford. Στην ταινία ξεδιπλώνεται η ιστορία της μαίας Agnes Gereb, από την Ουγγαρία, η οποία οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή υποστήριζε και βοηθούσε γυναίκες να γεννήσουν στο σπίτι. Αφορμή και αφετηρία είναι επίσης η ιστορία της Anna Ternovsky, μητέρας από την Ουγγαρία, η οποία όταν ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί κατήγγειλε τη χώρα της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή η νομοθεσία δεν της επέτρεπε να γεννήσει στο σπίτι, κέρδισε την υπόθεση και άνοιξε το δρόμο για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η γέννα, διεθνώς.

Ολοκληρώνοντας τα γυρίσματα στο πρόσφατο συνέδριο με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τοκετό» που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη, οι συντελεστές της μεταφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο την ελπίδα ότι εκατομμύρια γυναίκες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για το νόμιμο δικαίωμά τους να αποφασίζουν το πού και με ποιόν τρόπο θα γεννήσουν. Η ταινία έχει τη δυναμική να φέρει την αρχή μιας παγκόσμιας επανάστασης στην περιγεννητική φροντίδα, μια επανάσταση που καθοδηγούν οι ίδιες οι μητέρες και η ανάγκη τους –γι’ αυτό και ο υπότιτλός της: «The Mothers’ Revolution».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία Freedom For Birth , επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://freedomforbirth.com

Δείτε αναλυτικά τα σημεία προβολών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Δείτε το δελτίο τύπου για την ταινία Freedom for birth.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες και υλικό για τις προβολές.


Επικοινωνία

Εαν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό σας, στείλτε μας ένα e-mail μαζί με το τηλέφωνο σας στο info@birthchoices.gr.

Βρείτε μας στο Facebook και Twitter:

Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter